Jouw marketingplan in 1 dagdeel

ID-Tank

[digital] marketing | strategie | media | innovatie

MARKETINGPLAN IN EEN DAGDEEL

Succes komt zelden zonder plan


Werk jij als ondernemer op je ‘fingerspitzengefühl'? Snappen jouw collega's soms niet waar jij naartoe wilt? Dan haal je gegarandeerd niet het maximale uit de potentie van je team, noch van jezelf! De Marketingplan Today methode geeft structuur om in een mum van tijd alle neuzen dezelfde kant uit te krijgen en samen te werken aan succes. Reeds honderden organisaties hebben deze methode toegepast.

Ontwikkeld voor gemeente Tilburg


Iedere ondernemer verdient een goed marketingplan. Er zijn veel goede methodes om tot een dergelijk plan te komen. Ze kosten echter vaak veel tijd en blijven relatief vaak op een hoog abstractieniveau steken. Precies dat was het probleem van de gemeente Tilburg afdeling ‘ondernemerszaken’. Deze afdeling helpt starters en bedrijven in zwaar weer om weer richting te vinden en omzetgroei te realiseren. Het volume hulpverzoeken is te groot voor langdradige en ingewikkelde trajecten. In de zoektocht naar een snelle en doeltreffende methode om een basis marketingplan te realiseren, is de 'Marketingplan Today' methode van Albert Zeeman geselecteerd.

Marketingplan in één dagdeel


Ondernemers maken met hulp van Albert Zeeman in één dagdeel hun marketingplan. Zonder dagenlange heisessies, ellenlange formulieren of ingewikkelde sjablonen. Voorbereiding is zelfs ongewenst. Ga fris de sessie in en in één sessie wordt de toegevoegde waarde per doelgroep helder en vertaald naar campagnes. Het resultaat is een basis marketingplan, compleet met doelstellingen en de (extra) verwachte omzet. Dit inzicht is de basis voor elke marketing en communicatie planning.

Rapportage


In één dagdeel weten waar je samen aan gaat werken, geeft energie. De rapportage legt de basis voor het vervolg. Naast een nette verslaglegging van de brainstorm bevat het rapport ook de teksten die direct te gebruiken zijn voor web of benoemde campagnes. Zo is starten met de daadwerkelijke uitvoering van het plan makkelijker dan ooit. Natuurlijk bevat de rapportage ook de belangrijkste adviezen voor optimalisering van de marketing en communicatie. Vaak zal Albert ook adviezen geven op basis van zijn ruime ervaring als MT-lid, externe adviseur en pers/trendwatcher.

Inbound marketing


De Marketingplan Today rapportage is vaak de basis voor een nieuwe website aanpak. Een website die verkeer aantrekt door relevantie en kan converteren naar leads door slimme technologie. De kern van een succesvolle website is dat deze autonoom bezoekers trekt, deze bindt en voorspelbaar converteert met gerichte calls to action. Pas als deze basis staat is investeren in genereren van extra traffic interessant. Ook daar is veel winst te behalen door de toepassing van slimme technieken en moderne webtechnologie. Met een aangesloten verkooptunnel is het rendement van online marketing en traditionele verkoop aantoonbaar te vergroten.